Gratänger är så himla gott och smidigt. Låt rinna av och lägg i en ugnsform. Broccoligratäng, ca 4 portioner. 1 åkt fetaost. Sätt ugnen på 225ºC. Häll över broccolin och gratinera i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter tills osten fått fin färg. Broccoligratäng, ca 4 portioner
50 g smulad ädelost (åtminstone Kvibille ädelostar lär vara glutenfria). Koka broccoli 3 minuter, låt rinna av väl och lägg i ugnsform. 50 g smulad ädelost (åtminstone Kvibille ädelostar lär vara glutenfria)
Blomkål &Broccoligratäng. Ibland måste man gå igenom frysen när ny mat ska rymmas. Och till det serverades Blomkål och Broccoligratäng, svartvinbärsgele till det
På senare tid har jag letat efter recept på grönsaksrätter, då hittade jag bland annat detta recept påbroccoligratäng som jag lagat någragånger, mängden broccoli kan ökas till det nästan dubbla utan att man behöver addera mer dragonsås
Jag gillar gratänger av alla dess slag, men broccoligratäng är helt klart den bästa. Vanligtvis gör jag en helt vanlig variant med ägg och grädde i stanningen men förra veckan bjöd Bibbi på den här godbiten som hade bland annat lätt-créme fraiche och kvarg i smeten
Blanda ägg och grädde, rör ner i såsen. Slå över gratängsåsen. Koka upp under omrörning, låt koka 3-4 minuter. Ställ in i mitten av ugnen 225 grader tills den fått fin färg ovanpå, ca 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.