Vänd i blomkålen och smaka av med salt och peppar. Dela blomkålen i mindre buketter. 400 g blomkål. Koka dem i saltat vatten, ca 5 minuter tills de är nästan mjuka
Det ligger något nästan sentimentalt över mig när jag blir sugen på stuvad mat (absoluta favoriten som liten var stuvade makaroner och mammas köttbullar) så det hinner bli några liknande rätter på raken innan jag är tillbaka med råkost och den i stort sett mjölkfria kost kroppen mår allra bäst av
Toppa ev med lite persilja vid servering (eller dill om du tex serverar med lax). Är man inget fan av falukorv så byt till annan korv, stekt fläsk eller tex stekt aubergin för vegoalternativ – för man kanske vill ha nåt till den grymt goda stuvadeblomkålen
Salta fisken och lägg den över citronen, ringla lite rapsolja över och täck med plastfilm. Lägg i blomkålsbuketter som är skurna till en tummes storlek
Salta fisken och lägg den över citronen, ringla lite rapsolja över och täck med plastfilm. Lägg i blomkålsbuketter som är skurna till en tummes storlek
Servera medblomkålsstuvningen och nypotatis. Häll såsen över blomkålsbuketterna. 1 st blomkålshuvud. 11 st blomkålshuvud cirka 750 g 4 dl mjölk 3 msk vetemjöl 1 msk smält smör (flytande) 1 krm muskot riven salt och peppar 0. 5 dl persilja strimlad 4 st korv kryddheta1 Dela blomkålen i buketter
Alsace ligger granne med Tyskland. Ansa och skölj blomkålen. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
STUVADE MAKARONER MED KÖTTBULLAR. Smaksätt stuvningen med svartpeppar, salt och muskotnöt. Idag blev det riktig husmanskost till middag - nämligen stuvade makaroner och hemmagjorda köttbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.