Inte ens paprika behövde jag använda kniv till, utan bröt paprika på mitten och knäckte av toppen. Och vad värmer bättre i denna kyla än en varm och god gryta som även tillagas i en gryta så mindre disk och mindre jobb, vilket jag vet många av er gillar…
Ta ut formen ur ugnen och lägg upp kyckling, chorizo och grönsaker på en tallrik. Skala och krossa vitlöken och lägg ner även dem, häll över olivoljan och kryddorna och arbeta in det i råvarorna med händerna
Eftersom jag gillar rätter som lagas i ugnen så fick det bli en i dag, kyckling fanns potatis fanns grädde fanns och kryddor fanns, hittade lite chips och så blev det en gratäng…
Det blev väldigt lyckat ihop med kyckling, dragon och citronsmak. Den enkla såsen får en smakkick av citron som steks (eller grillas) ganska hårt innan den pressas över kyckling och även den rostade potatisen om man så vill
paprika, lök, purjolök, champinjoner, sockerärter eller vad du själv föredrar. Chorizoslantar i en creme fraiche sås som är smaksatt med paprika och chili
Den här kycklinggrytan blev direkt en favorit här hemma, både hos stora och små. Jag har tidigare varit så lat och köpt Uncle Ben's färdiga sweet and sour men det kommer jag aldrig göra igen för det här receptet är verkligen busenkelt och så gott
Skala och klyfta löken. Skölj och skär paprika i bitar och skala och skär ananas i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kycklingstrimlorna så att de får fin färg
Potatisen till blev riktigt god och smakrik. Häll av vattnet och låt dem ånga av lite. Potatis. Klyv potatisarna på längden och koka dem tills de är genomkokta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.