2 msk löjrom. 2 msk pepparrot på tub. Skär den i 1-2 cm breda skivor då den stelnat. 200g matjesill. 2 msk löjrom. 2 msk pepparrot på tub. 200g matjesill
25-30 st. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. Sätt ugnen på 200°C. 2. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. 25-30 st. 1/2 g saffran. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 270 g. 200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. Sätt ugnen på 200°C
12 valnötter. likör 12 valnötter. Det här är första gången som jag provar att göra egen likör. Receptet har jag hittat i en klassisk kokbok från 1891 som heter Science in the Kitchen and the Art of Eating Well av Pellegrino Artusi
3 g färsk jäst (jag använde 2 g torr). 2 dl dinkelmjöl, fullkorn. 2. På morgonen, värm ugnen till 250° och ställ in en plåt i botten av ugnen och en i mitten. Sänk värmen till 225 grader. Titta till dem efter 25 minuter. 3 g färsk jäst (jag använde 2 g torr). 2 dl dinkelmjöl, fullkorn
200 g vit choklad. 200 g ljus eller mörk choklad (jag brukar använda odenses choklad). 2 dl polkagrisar. 2. Klä en form (20*30 cm) med ugnsfolie. 200 g vit choklad. 200 g ljus eller mörk choklad (jag brukar använda odenses choklad). 2 dl polkagrisar
2 msk tomatpuré. 2 ägg. 2. Forma till cirka 2,5 centimeters tjocka hamburgerbiffar, då blir de inte torra utan saftiga och goda. 2 msk tomatpuré. 2 ägg 0,5 dl mjölk
2 dagar innan julafton är jag klar med min lärarutbildning. 25-30 st. 2 dl rårörsocker. 2 msk ljus sirap. 2,5 dl vetemjöl. 2,5 dl lingon. 2. 20 minuter. 2 dagar innan julafton är jag klar med min lärarutbildning. 25-30 st 2 dl rårörsocker. 1 ägg 2 msk ljus sirap. 2,5 dl vetemjöl. 2,5 dl lingon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.