Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Deg till baugette, brödoch pizza. Degen lärde jag mig sätta under bakkursen på Solhaga Stenugnsbageri och har bakat både baugetter, bröd, focaccia och även pizza enligt brödreceptet många gånger sedan dess
Lägg i champinjoner och rör om, låt stå till svampen släppt sin vätska och den kokat in igen. Skär champinjonerna i mindre bitar, finhacka dill och purjolök, finriv osten
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott brödoch sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Laxrulle på low carb bröd med pepparrot och cream cheese-fyllning. Det kan ibland vara svårt att hitta tillbakatill träningen om man vilat lite för länge och ätit lite för mycket
Till vardags blir det mest att jag tar en frukt som mellanmål men på helgerna, när jag har lite extra tid, så är det kul att prova på och röra ihop något nytt
Och vilket bröd då=) Tilloch med färskt dagen efter. Men lite brödbak har jag allt fått till. Låt bröden svalna utan handduk, så blir brödskorpan frasig och fin
Det här brödet är så gott. Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Tusen tack för ett fantastiskt recept, säger jag till Nilla's Kitchen
Förutom tunnbrödssnittarna som vi startade med och smördegsflanet som jag gjorde tillkräftbuffén så bjöd mamma på sin underbart goda västerbottenpaj med kantareller, svågern bjöd på minirårakor som stektes à la minute med tillbehör som löjrom, knaprig bacon, gräddfil och finhackad rödlök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.