Bröd! Praktiskt grundrecept att utgå från
Mitt stora Köksäventyr
Mitt stora Köksäventyr
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl gryn
  • 2 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 900 g vatten
  • Skållning (ovan)
  • 1500 g mjöl
  • 60 g frön
  • 12 g salt
  • 10-40 min
  • 20-45 min
  • 60 g portionsbröd: 250 C,
  • 10 min
  • 400-500 g bröd: 225 C,
  • 15-20 min
  • 600-800 g bröd: 175-200 C,
  • 20-25 min
  • 37 grader.Smula jästen i degbunken, rör ut den med den nu ljumna degvätskan.Tillför småting, därefter mjölet, och arbeta degen – ca
  • med
  • 15-25 minuter för hand
  • 10-40 min beroende på rumstemp och degtyp
  • 60 g portionsbröd: 250 C,
  • 10 min
  • 400-500 g bröd: 225 C,
  • 15-20 min
  • 600-800 g bröd: 175-200 C,
  • 20-25 min

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.