Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Rör i allt utom vetemjölet. Knåda ner vetemjölet och knåda till en smidig deg. 5 dl ljus sirap. 6 dl rågsikt. Smula jästen i en bunke och tillsätt ljummet vatten och mjölk (37 grader). Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Grädda brödeti nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. 5 dl ljus sirap. 6 dl rågsikt. 220 grader Grädda brödeti nedre delen av ugnen i ca. 25 minuter Låt svalna under bakduk på ett galler
Blanda ut jästen i det ljumma vattnet så att den löser sig, tillsätt olja och salt, blanda. Blanda i mjölsorterna, tillsättaManitoba cream och knåda tills du får en smidig deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.