När det går fort och det är mjukt och luftigt då har man kommit långt med sittbröd. Det här tycker jag absolut att ni ska prova, era limpor kommer blir perfekta
När det tillkom en gjutjärnsgrytatillköksutrustningen efter jul så var jag såklart tvungen att prova på att baka det omtalade brödet som inte behöver knådas
Brödigjutjärnsgryta. Men en trend som jag aldrig har hakat på är den med att baka surdegsbröd. Det man behöver är en gjutjärnsgryta och har du ingen så kan det vara en bra investering för framtiden eftersom man kan göra massa smarrigti en sådan
Vanliga, avlånga brödformari all ära - idag bakar vibrödetigjutjärnsgrytanistället. Eftersom degen skall jäsa över natten får man en fin surdegskänsla på brödet, och då man värmer upp grytan i ugnen innangräddningblir skorpan runtom helt fantastiskt god
Ett supergott alternativtill en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… Ilikeit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.