Ingredienser Kycklinggryta medfänkål och soltorkadetomater För 4 personer Tillagningstid. 50 minuter 600 g kycklinglårfile med skinn* 2 msk Italiensk krydda med salt** 1 st gul lök 1 st fänkål á 200 g 30 g soltorkadetomater 3 st vitlöksklyftor 1 tsk finhackad röd chili 3 dl kokosmjölk 2 dl buljong*** 2 msk tapiokamjöl 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 0,5 dl hackad basilika 0,5 dl hackad persilja 65 g babyspenat Ghee att steka i *Du kan givetvis använda vanlig kycklingfilé om du önskar **Eller annan likvärdig örtig krydda som passar till kyckling *** Vi använde Real broth från Nyttoteket, 2 dl vatten 2 msk buljongpulver
pastasvarta oliverkikärtor, en liten burksoltorkadetomater,finstrimlade, en halv burk,fänkål,finstrimlad, (ca en halv till 2 pers)(valfri)salladsdressing
Med tanke på att jag på allt som ofta bränner vid det jag sätter in i ugnen så hade jag visst huvudet extra mycket på skaft då jag täckte fänkålen och tomaternamed aluminiumfolie
Köper soltorkade, torra, ekologiska tomater och de använder jag ofta som de är, riktigt goda. Men nu har jag provat lagt in torkade tomater i oliv- och rapsolja och de blev rätt så bra
Halvera tomaterna i halvor och lägg med snittsidan upppå bakplåtspapper. Krävs ju bara lite planering, i och med att de ska vara inne i ugnen några timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.