Varve i glas medlingonsyltoch toppa med kokos. När den var alldeles nygjord fick den piffa till detta glas med gröt som jag efter fotograferingen toppade med lite mjölk
Kör dem med elvisp, häll i en klick smör, grädde, salt och svartpeppar och blanda alltihop. Till det blev det hemgjorda köttbullar på älgfärs (och jag blandar alltid ut ströbröd i ca hälften vatten och hälften grädde när jag gör köttbullar på älgfärs) samt hemgjord lingonsylt
Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Servera den som den är till kött, fisk, fågel, halloumiost eller blanda chutneyn med turkisk yoghurt eller creme fraiche
Tro nu inte att jag fick tillbringa varje dag med att sitta och rensa lingon. Man märker att det snabbt börjar kylna av ute, i takt med att dagarna blir kortare, då kan det vara skönt att ha en hemmastickad kofta att dra om sig
Servera med raggmunkarna ochlingonsylt. Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna
Blanda de finmalda hasselnötterna med florsocker och vaniljsocker. Mal nötterna fint i en mandelkvarn, mixer funkar i nödfall, men kakan flyter ut och blir inte lika härlig i konsistensen
Servera med stek fläsk eller bacon ochlingonsylt. Min erfarenhet kring äldre och pensionärer är att de flesta fullkomligt älskar raggmunk med fläsk och lingon så där kommer raggmunks-hinken väl till pass om man inte har nån snäll släkting eller vän som kan hjälpa till
Servera kålpuddingen med såsen, kokt potatis, lingonsyltoch ättiksgurka. När jag och brorsan var små brukade hon göra sin kålpudding som mormor gjorde, kål i botten och på toppen med färsen emellan, så att vi lätt kunde ta bort kålen som vi inte tyckte om då
Servera sillen med majrovan och en klick lingonsylt. Sill medlingonsylt För mig har alltid sill med lingon, som det äts i södra Sverige, låtit mycket udda
Vispa grädden och blanda ner salladsdressingen. Ät och njut. 3 dl vispgrädde. Tärna äpplena. Gröp ur det vattniga i gurkans mitt, tärna det som blir kvar av gurkan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.