Tryck "gilla" för att dela Emma-Lous blogginlägg till dina vänner på FacebookFacebook. Tar inte särskilt lång tid att göra, det är långkoket som tar sin tid, men det sköter sig av sig självt Den franska grytan har egentligen innehåll av svamp också, nämligen champinjoner, men det ville inte jag ha i Dessa lägger man annars i mot slutet, tillsammans med lökarna
)Jag tycker det är svårt att få riktigt god smak på grytor men efter en stunds letande på nätet hittade jag ett recept på Franskköttgryta som verkade gott
Det är mustiga smaker och passar kanske bättre på hösten och vintern, men jag gillar att bryta av alla fräscha vårsmaker med örter och massa färska frukter och grönsaker med något lite mer rustikt som den här klassiska franskaköttgrytan
600-750 gram grytbitar, grytkött som högrev, nötbog eller ytterlår. 13 dl rött fylligt vin typ fransktRhone-vin. 11-2 msk kinesisk soja. Låt koka på låg värme i ca 1-2 timmar med lock eller tills köttet är mört. Överkurs är att efter köttet kokat klart - och blivit mört - ta upp köttet och allt utom såsen med en hålslev och sedan på högre värme koka ner och koncentrera såsen ca 20 minuter
Låt koka på låg värme i ca 1-2 timmar med lock eller tills köttet är mört. Överkurs är att efter köttet kokat klart - och blivit mört - ta upp köttet och allt utom såsen med en hålslev och sedan på högre värme koka ner och koncentrera såsen ca 20 minuter. 600-750 gram grytbitar, grytkött som högrev, nötbog eller ytterlår. 3 dl rött fylligt vin typ fransktRhone-vin. 1-2 msk kinesisk soja
Bryn köttet i lite matfett i en stekpanna. Lägg över det i en stekgryta. Strö över mjöl och rör om. Vispa ur stekpannan med buljongen och häll ner det i grytan
Spara vätskan till Boeuf Bourguignon. Boeuf Bourguignon1. Blanchera all karljohansvamp i lätt saltat vatten och spara svampen till Grönsaker Bourguignon
Slå lite av smör- och gräddblandningen över potatisen i taget. I några dagar har jag haft siktet inställt på Boeuf Bourguignon, men jag hade ingen aning om att det skulle bli så här bra redan timmarna innan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.