Bly eller fjäder
MR Fluga i köket
MR Fluga i köket
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g rågsurdegsgrund med
  • 200 g fint rågmjöl och
  • 200 g ljummet vatten
  • 100 g kokande vatten
  • Dag 2, morgon
  • Blanda surdegen och skållningen från kvällen innan med
  • 5 g jäst
  • 50 g surdegsgrund
  • 300 g kallt vatten
  • 200 g fint rågmjöl
  • 200 g vetemjöl special (jag har aldrig lyckats riktigt bra med ett rågbröd utan att ha lite vete i degen)
  • 15 g ljus sirap (borde ha tagit mörk, med tanke på ambitionen med brödet, men den var slut) och
  • 15 g salt
  • Eftermiddag
  • Blanda Poolishen från förmiddagen med
  • 15 g jäst
  • 350 g kallt vatten och
  • 550 g Manitoba Cream (eller möjligtvis Vetemjöl special)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.