Vad gör man när solen skiner utanför fönstret och magen kurrar, men det enda ätbara man har hemma (ungefär) är en halvpåsegröna ärtor i frysen och några sketna frukter
4 400 g falukorv 400 g färsk gnocchi 3 msk smör 150 g skuren grönkål 1 dl rostade hasselnötter 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar Till servering riven parmesanost grovkornig senap Lägg till i inköpslistan
Stick ner några bitar av ostskivor mellan korvskivorna och lägg sedan lite ost uppepå. När potatisen är nästan mjuk lägger du korven uppepå och sätter tillbaka in i ugnen tills allt är klart
600 g falukorv½ kg broccoli (jag körde fryst)4 morötter4 dl mjölk3 msk smör2-3 msk mjölSalt o peppar o en klick senap. Slå på mjölken (3%) o rör. 600 g falukorv
Möjligen hade en annan lösning varit mer socker eller längre koktid, men jag ville inte ha översöt marmelad och tyckte att fruktbitarna var lagom kokta och andelen fruktbitar var lagom i marmeladen
Dela äggen på hälften och fördela i djuptallrikar, tärna avocado och lägg runt äggen. När soppan kokat upp tillsätter du gröna ärtor och väntar tills det börjar koka igen
Skiva falukorven och stek skivorna i smör på hög temperatur. Lägg de kokta primörerna i senapsstuvningen och vänd runt, servera med falukorven och knaprigt knäckebröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.