Blanda lingonoch socker i en skål och mosa dem med en gaffel. Ta därefter ut dem, bred på mer smör som får smälta ner i skårorna och strö över rikligt med ströbröd
Servera gärna rårördalingon till köttbullarnaoch gurkan. rårördalingon. Köttbullar på hjort i gräddsås medlingonoch pressgurkaDet finns alltid en anledning till varför vissa rätter blir klassiker
Just vitkålsmoset kan jag starkt rekommendera istället för potatis- eller blomkålsmos. Forma till köttbullaroch stek i smör eller kokosolja på medelvärme tills de får en fin yta
Lägg upp köttbullarna på faten och tomatsås ovanpå (jag gör såhär för att det blir "kladd" i botten på stekpannan som jag tycker är äckligt, annars kan man göra tomatsåsen direkt i stekpannan) och ta fram byttorna medblomkålsmos ur ugnen när osten är lagom smält
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.