Skär blomkålen (även stammen) ibitar. Strimla purjolöken. Den ska bli knappt genomkokt. Vispaihop crème fraiche, mjölk, persilja, salt och peppar, majsstärkelse, pressad vitlök och hälften av osten
TIPS. Du tillsätta knaperstekt bacon i gratängen och servera den med sallad. Du kan även smaksätta den med vitlök eller torkade örter som tex rosmarin och timjan
Jag skivade den rakt av i tunna skivor. Igår var det uppvisning/konsert med Vincent orkester, så det blev en snabb blomkålsgratäng med liteskinkatillmiddag efteråt
»Vi köper allt mer frukt och grönt. Uppgifterna kommer från den ideellaorganisationen Svensk mat- och miljöinformationshemsida och jag kan inte annat än undra hur de siffrorna ser ut idag
Blomkålsgratäng med varmrökt Sidfläsk. Tanken var att göra en gratäng med vanligäggstanning, men jag gjorde som Kajsa Warg och tog vad jag hade istället
Skölj skivornai ett durkslag så stärkelsen försvinner. Superenkelt och fort går dessa potatisar. Bred ut potatisen på bakplåtspapper, droppa över oljan och pressa över vitlöken
Smörj en stor form och lägg sen i den avrunna blomkålen. Klicka över lite smör. Mixa crème fraiche, vispgrädde, kvibille gräddädel, äggulor, salt och peppar
Skär bort stocken från blomkålen och dela för hand kålen i stora buketter. Skär bort stjälken/stocken från varje stor bukett och fortsätt bryta tillmindre buketter tills de inte har större yta än en enkrona, gärna mindre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.