Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Krydda med salt, mald vitpeppar och gärna spiskummin, chili- och paprikapulver. Det beror på att jag har haft fullt upp med att pyssla och baka till min dotters dop
Det här receptet utgår från det vanliga formbröd som finns på Sempers Fin Mix- förpackning. Det här brödet bakar jag ofta nu när jag vill ha ett gottoch lättbakat bröd
Bäst är nog när man gör helt fritt, utan recept, och det blir riktigt, riktigt gott. Jag tycker det är kul att laga mat eftersom jag har en matglad man som gärna smakar och låter mig få testa nya saker
Jag hade varit och tränat så var riktigt hungrig. Det KAN ju bli riktigt riktigt gott. Men mina kära föräldrar hade fått gäster helt spontant och inte hunnit göra någon kvällsmat
Här är ett recept för vardagskvällar där tiden är knapp och man vill hinna annat än laga mat hemma, här lägger man potatis, bacon, lök och tomat på en plåt och ställer i ugnen sedan sköter sig matlagningen själv
Till dagens eftermiddagsfika gjorde jag några banan- och havregrynsmuffins à la Isodieten. Men ur ”ta-hand-om-kroppen-perspektiv” är de här muffinsen perfekta
Den här tisdagskvällen lagade vi Jamies Marocko-inspirerade middag med lammracks, grillade paprikor, couscous-sallad, två dipper, frasiga bröd och en läskande dryck (programmet finns tillgänglig ett dygn till och sedan misstänker jag att det ersätts av ett annat bra tips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.