Ikväll är det svärfar som tar på sig kockmössan, och vad han bjuder på får ni se imorgon. Skär bort det yttre lagret på kasslern och skär köttet i lagom stora bitar
salt och vitpeppar. Ett blomkålshuvud350 gr kasslerGratängsås. 2 msk smör4 msk glutenfri mjölmix5 dl mjölk2 dl riven ost2 äggulorsalt och vitpepparGör så här. Dela blomkålen i buketter, skölj och koka i lättsaltat vatteni ca 4 minuter, häll av i ett durkslag och låt det stå och rinna avTärna kasslern i mindre bitarSmörj en ungsfast formGratängsås. Smält smöret i en kastrull på svag värmeLyft kastrullen från värmenRör i mjölmixen och all mjölk och ställ tillbaks kastrullen på värmenKoka såsen under omrörning 3-5 minuterTa kastrullen från värmen och tillsätt osten(spara lite att lägga överst på gratängen)låt osten smälta nedRör ut äggulorna med lite mjölkVispa ner det i såsen och låt den hastigt sjuda uppTa av från värmen och smaksätt med salt och pepparLägg den avrunna blomkålen i den smorda formenLägg sedan på kasslernHäll gratängsåsen över Toppa med den resterande rivna ostenGratinera i 250 grader tills gratängen harfått fin färg, jag serverade min gratängmed kokta morötterDenna mjölmix använde jag till gratängsåsenSMAKLIG MÅLTID 350 gr kassler
Det låter säkert jättekonstigt men det är så gott och man blir verkligen mätt på få kalorier. För att få lite mer volym på maten och mer näring har jag lagt till mer grönsaker i min kost
Hela familjen låg mer eller mindre nerbäddad förra veckan med feber och hosta… Nu börjar de ordna upp sig, bara jag kvar som förmodligen lyckats hosta av ett revben som gör fördjävligt ont rent ut sagt
Enkelt och gott. Serverade med sallad och råris. Uteslöt russin och hade mozzarellaost på. Lägg kassler skivorna i en ugnsform och stick ned ananasskivor mellan kasslerskivorna
Servera kasslergratängen med kokt ris eller bulgur, solrossalladen och gärna en bit bröd. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under fortsatt omrörning
Torskfilé, ugnsrostad blomkål toppad med riven parmesan och smörsås. På fisken hade vi en klick med blandning av philadelphia, pepparrotsost och persilja
En god vardagsgratäng med potatis, purjolök och kassler. Rör ner osten och krydda med lite salt (inte för mycket eftersom kasslern brukar vara salt)Skär kasslern i strimlor och rör ner den i potatisblandningen
Veckorna bokstavligen försvinner för mig, och jag hänger inte med för fem öre. Rätt vad det är så står det väl skolavslutning och sommarlov i almanackan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.