Här gjorde jag enkel varm sallad med kokt bovete samt rostat blomkål, chevréoch mycket annat gott. Bovete är mycket hälsosamt och jag använder det i mitt hälsosamma matlagning lika mycket som bulgur eller korn
lägg upp rödbetorna med nötter på tallriken tillsammans med den grtinerade smörgåsenToppa allt med ringlad balsamicocréme samt ev ytterligare lite ringlad honung och flingsalt
Smält smöret och blanda det med saltet, paprikapulvret, gurkmejan, örterna och svartpepparn. Recept på paprikasåsen hittar du längre ner i det här inlägget (vart jag har fått tag på det ursprungliga såsreceptet har jag dessvärre inte antecknat) och recept på ugnsstekt palsternacka hittar du om du klickar här
Strössla över hackad persilja och servera med kokt ris. Skölj blomkålen och skär den till mindre träd. Skär även blasten till strimlor och stocken till mindre bitar och lägg dessa i botten av en ugnsform
Skär eller bryt blomkålen i mindre bitar, hetta upp en stekpanna och släng i blomkålen med smör. Detta blev dock jättegott och passade perfekt denna kyliga måndag
Blomkål och broccoli är något som jag verkligen gillar med LCHF. Tomaterna kan man skippa om man nu vill vara lite mer strikt, men jag tycker själv att de höjer smaken och även utseendet på allt
Gratinerad chèvre med valnötter och honung på ett grovt bröd. Och sallad till det. Förra veckan när min man var bortrest i jobbet såg middagen för mig ut så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.