Det låter säkert jättekonstigt men det är så gott och man blir verkligen mätt på få kalorier. För att få lite mer volym på maten och mer näring har jag lagt till mer grönsaker i min kost
Robban lagade denna gratäng innan jag börjat med LCHF och den var verkligen himmelskt god. Han utgick från detta recept, men la även till broccoli, parmesan och vitlök
Det är ingen hemlighet att jag älskar krämiga gratängeroch jag gör dem i lite olika varianter. Har upptäckt att kålrabbi är jättegod att använda i gratänger,den är mild och fin
Ansa och skär blomkålen/broccolin i små buketter. Skala och finriv vitlöken. Blanda crème fraiche och grädden med hälften av den rivna vitlöken, kryddorna och riven ost
Och till det serverades Blomkål ochBroccoligratäng, svartvinbärsgele till det. Så jag har malt älgfärs och så hittade jag en renbog som låg där och väntade på att få bli lagad
Strimla bacon och stek tillsammans med hackad lök. Blanda med pastan och broccolin och lägg i en form. Vispa ihop mjölk, ägg, ost, salt och peppar, och häll i formen
Torskfilé, ugnsrostad blomkål toppad med riven parmesan och smörsås. På fisken hade vi en klick med blandning av philadelphia, pepparrotsost och persilja
Vanligtvis gör jag en helt vanlig variant med ägg och grädde i stanningen men förra veckan bjöd Bibbi på den här godbiten som hade bland annat lätt-créme fraiche och kvarg i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.