Skölj och finhacka paprikan, strimla rödlöken och salladslöken fint, blanda med dressingen. Skölj sockerärtorna och dela dem mitt itu och lägg i skålen med de övriga ingredienserna, hacka ner persilja, så mycket du vill ha
Jag rekommenderar att detta receptet används istället, fast medkakao eller choklad i - mkt bättre. Spackla resterande delar av grädden över kakan, och spåna choklad, vilken du fäster längsmed tårtans gräddprydda kant
Avsluta med att vispa upp ägget och pensla locket försiktigt med det. Rör om och smaka av. 3 plattor ska användas som lock och den sista gör man dekorationen med. 3-4 krm Svartpeppar grovmalen. 2-3 krm Chilipulver. 2-3 krm Paprikapulver (Stark)
Kör degen med degkrokar i minst 6 minuter (gärna 10) utan salt och sen 3 minuter med salt. Låt degen vila 1,5-2 timmar. Slå upp på lätt mjölat bakbord och vik in kanterna till ett runt eller avlångt bröd som får jäsa i jäskorg eller brödkorg klädd med mjölad kökshandduk i 6-7 timmar i rumstemperatur, alternativt i kylskåpet över natten, ca 11 timmar. Värm ugnen till 250° med bakplåt i så den blir het. Grädda i 250° i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200° och grädda brödet i 30-40 minuter (varmluft 175°). Gör en fördeg av 1 msk surdegsstart, 100 g vetemjöl, och knappt 100 g vatten 30-35°, som får stå i 12 h, alternativt använd surdegsstart direkt (se sep. 7 g (drygt 1 tsk) rapsolja (eller annat matfett)
Var ju inte nöjd med den förra kokosglassen jag gjorde då det blev för gryning och smakade för lite kokos, att den blev gryning berodde säkerligen på att den innehåll så mycket kokosflingor
Servera med Klyftpotatis och en klick Creme fraich. Skär lök i grova skivor & halvera dem sedan. Kanon med denna är att du kan göra både klyftpotatisarna och Karrén samtidigt
Servera med stekta kantareller, brunsås, kokt potatis & kokta morötter. Blanda Ägg, skorpmjöl, kryddor, vitlök & tillsätt vattnet sist så ni får en smidig gegga
1. 2. F. e. b. 7. 5. T. w. i. t. r. a. c. o. k. P. m. s. A. n. d. l. h. y. g. 0. ö. å. ä. v. p. N. u. f. J. ,. x. j. I. C. S. 4. é. G. L. H. 3. B. V. D. K. , t. k o. s t
Vispa ihop allt med en elvisp (sakta först, annars har du proteindamm i hela huset). Jag gör min mousse med lite havssalt och en gnutta snabbkaffe, men den går ju att variera i det oändliga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.