Rådjursfilé med kantarellfylld potatiskroketttimjanmorötter- vin inkokt rödkål och en viltsky. Ingredienser för 4-6 personer1-1,2 kg Rådjurs innerfile150 g kantareller6 st medelstora potatisar2 st ägg50 g riven ost6 st morötter, skalade och i skurna på längden i halvor400 g strimlad rödkål1½ liter rödvin100 g smör2 msk färsk skuren timjansalt och peppar
Bröt av en bit och smakade och jag fick en sådan blick i ögonen som jag alltid får när jag äter något gott (David skrattar alltid åt mig mig för han kan direkt se på mig om jag tycker något är gott)
Rulla ihop med hjälp av folien och vik nederdelen bakåt. Rör ut jästen med olja, salt och vatten. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop degen som får jäsa i ca 30 minuter
Ja, just en sån gryta tänkte sig Najni den där kulna oktoberdagen då höstvindarna ven och människorna på gatorna hade något plågat i blicken där de hukade under sina paraplyer
-Nej tack, det blir så bra utan i det svarta kaffet svarar jag lite trött med lätt uppgiven blick, lite som att jag inte riktigt ännu på dagen orkar ta fram dem irriterade minen
Vik vingarna bakåt så de hålls ihop och bind ihop benen med steksnöre. Gör så här. Rör 2 liter kallt vatten, salt och socker i en skål tills allt löst sig
Jag drog en snabb blick in i kylen för att se över vad det skulle kunna bli och det fanns ytterst lite krossade tomater, burkchampinjoner och lite annat smått & gott som vart denna rätt
Den förre moderatledaren fick något avvisande i blicken när han talade om den ”rödgröna röran”. Det måste bero på att han aldrig har käkat Chimichurri, en fräsch örtolja med chili, persilja och vitlök
Bara jag säger "vegetariskt" för Johan får jag en skeptisk blick. Lördag morgon. Även om jag är trött orkar jag inte ligga och sova hur länge som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.