Jag älskar frosting med philadelphiaost, men ibland tycker jag att det kan vara svårt att få till konsistensen och man behöver använda mängder med florsocker (vilket gör att den blir himla sött)
Jag gillar personligen inte för söta bakverk, så dessa blåbärscupcakes kommer du att att uppleva som mindre sött och istället mer balanserade med betydligt mer fräschör
Tycker det är roligt att "leka" med olika former för att se vilken effekt det får. BlåbärsmuffinsVit chokladfrostingTäckta och dekorerade med sugarpaste
Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Mixa blåbären fint med stavmixer. Tillsätt grädden lite i taget och vispa ihop till en fluffig glasyr, gärna med elvisp
Jag hade turen oturen att bo bara några kvarter från deras butik i Chelsea Market när jag pluggade och jobbade där, och efter att ha smakat deras morotskaka blev det säkert ett par besök i månaden för att köpa med mig deras gudomliga bakverk
Istället för tårta gjorde jag, blåbärscupcakesmed blåbärsgrädde, till fikat. Jag använde blåbärssylt igår, men det går bra med färska eller frysta bär också
Sen har jag färgat vaniljfrostingenmed pastafärg för att få till den där blåa Frost-färgen. Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke och vispa samma med en elvisp
Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Vispa ägg, socker, sirap och vaniljextrakt med elvisp. Blanda vetemjöl med kryddorna och bakpulvret i en skål
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner växelvis med smörblandningen. vaniljfrosting. Spritsa på muffinsen och garnera med lite strössel ca 12 mellanstora saffran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.