Jag bläddrade lite ochoch fastnade för chokladmuffins med färskost- ochblåbärsfyllning. Nästa gång använder jag nog björnbär istället för blåbär för att få lite extra smak i bären
Både smeten och den färdiga muffinsen smakade nästan precis som vanliga chokladmuffins. Nu har jag bakat den ena sockerfria och mjölfria muffinsen efter den andra här och jag har väl inte riktigt hoppat högt av smaksensation än, men jag kommer allt närmare
Dom här sötsakerna bakade jag häromdagen och fick en önskan från en i hemmet att göra chokladmintkrämen idag igen eftersom den är så himla god och det gjorde jag ju med glädje, det här är ett jättebra basrecept på muffins som är glutenfria, utan vetestärkelse och mjölk/laktos
Rör banan, socker och ägg till en nästan jämn smet. Tillsätt smält smör och filmjölk/gräddfil/mjölk. Blanda gärna ljus och/eller mörk choklad efter eget tycke och smak
Ingredienser Vaniljyogurt Banan Frysta hallon Frysta blåbär (Ingredienserna är efter smak, prova dig fram) Gör såhär * Häll i yougurt i en skål eller direkt i saftkannan
Om jag hade en sån i min ägo skulle jag baka mina favorit-långpannekaka med blåbäroch kardemummakrisp som jag sen skulle njuta av en bit ute i solen med en god kopp te
Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.