)Här kommer några bilder på vad som har förtärits under juldagarna. Jag och min man har varit hos min familj i Norrland i en vecka, men är åter på hemmaplan
Ett bröd i en nyinförskaffad form från IKEA, och en burk med tomatchutney - fick bli tack-för-att-vi-fick-komma-present till det fina värdparet som bjöd oss på en kalasmiddag utan dess like
Nedan följer några bilderfrån senaste dagarnas promenader runt stan. Som jag skrev häromdagen så har vi testat lite olika sorters smoothies sen vi kom ner till Alanya
Kanske slappa med en picknick i Prospect Park, spana efter Paul Auster och Siri Hustvedt i Park Slope, äta Nathan’s Hot Dogs på stranden i Coney Island, beundra utsikten över södra Manhattan och Frihetsgudinnan från Brooklyn Bridge Park eller ta en tiki-drink på Fort Defiance i avslappnade Red Hook
Sötman från purjolöken ska komma fram, ingenting ska brännas och bli beskt. Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet (ett knep jag lärde mig av Jamie Oliver i ett av hans första program) så går det lättare att hacka och använda vitlöken
Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén frånoch med i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Rensa grillad kyckling och skär i bitar. Blanda ihop cheme frache med chilisås och kryddor. 1/2 grillad kyckling 2 dl creme fraiche 1 dl chilisås kryddor som salt peppar och salladskrydda 2 bananer skivade. Lägg ner i en form och grädda i ugnen 30 minuter
Lägg i en bunke och strö över. på citronsaft och olja, blanda väl och smaka sedan av med peppar och. Har du färsk mynta hemma är den perfekt att strimla och ha i
Stimla kycklingen och paprikan. Blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Skär ett snitt i översidan på baguetten, öppna och lägg i fyllningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.