Påbilden är bara kycklingdelarna, champinjonerna brynta och ligger i en stekgryta. Nu har jag förberett dagens middag som blir 70-talets Flygande drakens Kycklinggryta
Dessa goda ostfrallor har ni önskat recept på. Med ett täcke av gratinerad ost ovanpå får frallorna härlig färg, knaprig konsistens och ännu godare smak
Strö sen på tomat, lök, majs och lite ost. Lägg sen på ett nytt lager med chips och fortsätt på samma sätt som första lagret, tills du har gjort tre lager
Jag bjöd då på en grekisk kycklinggryta som heter Kokkinisto, recept HÄR. Sedan bryner man på köttet så det blir fin färg, lägger i en ugnsform och på 150 grader kör jag tills lammet får en temp av 55 grader. Amazin Zinfandel finns på Systembolaget och har nr 72534, kostar 79 kr och ska passa väldigt bra till julens alla smaker
(Synd nog blev bilden lite suddig). På julafton åkte vi till Grimetons Radiostation utanför Varberg. Här har vi Björnbjörn som var på brahumör, och som tur var blev kompis med Erik innan vi åkte
Häll i saltet på slutet. Jag gör själv alltid detta brödet på kvällen innan jag går och lägger mig, och låter det stå i kylen över natten för att få rykande färskt bröd på morgonen
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.