I dag har jag varit ute i solen som de flesta svenskar brukar när det är vackert väder. En cykeltur till havet och där placerade jag mig på en klippa, långt ifrån barn som springer över ens filt, sprätter sand i ens kaffe eller skriker och härjar
Då var det dags att rosta bär och stoppa i en sallad igen. Jag älskar bigarråer, är en av de sakerna som jag har väldigt svårt att sluta äta när jag väl börjat och därför ville jag så fort de kommit i säsong göra en sallad med dem så man har anledning att äta de som en hel måltid
Saftig Yoghurt- & Fläderkaka med Färska Bigarråer & Jordgubbar. Fläder- & Yoghurtkaka. Rör samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker, bikarbonat & salt i en skål
Ta fram persikoglassen och tina den mjuk. Fördela vaniljglassen jämt i formen ovanpå persikoglassen. Hur gör man en fin och enkel tårta till ett barnkalas
Det är härliga tider som väntar då vi kan äta svenska grönsaker, frukt och bär. Jordgubbarna har varit mogna i flera veckor och för mig är just jordgubbar det svenskaste man kan tänka sig bland frukt och bär
Jag fick en massa körsbär av svärmor och svärfar som jag gjorde en paj av. Körsbären var ganska sura så den blir nog ännu godare om man köper bigarråer
Att göra sina egna popsicles eller glasspinnar är väldigt enkelt och dessa körsbärs popsicles är både fantastiskt goda och samtidigt nyttiga att äta, så bara att njuta av dem i solen när du vill
Yes. Nu har jag gjort denna paj som Leila står för receptet. Inte lika snygg som hennes dock, eftersom jag har för bråttom ibland och inte hinner kyla mördegen tillräckligt
Clafoutis eller Clafouti är en slags rustik ugnspannkaka från Frankrike och äts där som dessert. Traditionellt görs den på bigarråer med kärnorna kvar men nuförtiden och om man själv väljer det så blir smaken bättre med urkärnade bigaråer eller körsbär
Vi har gått in i juli månad och de som har körsbärsträd har fullt upp med att ta hand om alla bär. En del löser problemet med att ta hand om alla dignande körsbär på varenda gren genom att bjuda in sina vänner att plocka
Idag har vi haft ett par goda vänner på besök. Vi började med att grilla korv som vi åt med bröd, senap, ketchup och rostad lök smaksatt med curry och fikon
Jag älskar att fylla år på sommaren. Många födelsedagar har jag firat på Käringön och så även denna. Jag bakade en tårta där jag utgick från mig själv och det bästa jag vet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.