Innanlår är ju bra och är också fint till en biffstek men fanns inte inne. En affär med manuell betjäning vill ju sälja både kvalitet och service, så där kan man fråga
Bryn biffarna hastigt på hög värme i smör, salta och peppra rikligt. Lägg dom åt sidan så länge. I samma panna steker du den skivade nypotatisen och den skivade löken
Stek den på medelvärme i hälften av smöret och tillsätt sockret. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med saltgurka och kokt potatis, helst mjölig så du kan mosa den i den goda skyn
Börja med såsen som behöver lite tid att mogna, fräs soppgrönsakerna i en kastrull med lite smör så att dom börjar få färg, lägg i tomatpuren och fräs lite
Hängmörad biffstek av naturbeteskött med potatisflan,. Biffstek. Detta kött var från nötkreatur som ätit naturbete, med detta menas att det är djur strövar fritt och betar i naturlig miljö under sommarhalvåret
Servera med rödvinssky, kokta grönsaker och gärna en potatisgratäng. Lägg biffarna i plastpåse eller mellan plastfolie och banka ut dem till ca 2-3 mm tjocklek med en kastrull
Stek den på medelvärme i hälften av smöret och tillsätt sockret. Smaka av med salt och peppar. Banka ut biffarna något med en köttklubba eller liknande till 1 cm tjocklek
Värm en stekpanna (gärna i gjutjärn) lägg i lite smör och stek biffen så som ni vill ha den (rare, medium, well done), när du stekt klart häll på vattnet som får koka ur pannan snabbt och häll på köttet
ansjovissmör, olivsmör eller persiljesmör. I torsdags var det pappas tur att laga middag och då plockade han fram en riktigt bra kokbok som lätt glöms bort, Bonniers stora kokbok med underbara beskrivningar, bra tips på variationer, härligt pedagogiska recept och lite kuriosa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.