Salt & peppar. Något som är otroligt gott, fräscht och smakrikt är en asiatisk biffsallad. Här kan du såklart variera dig i oändlighet med både kött, fisk, kyckling eller något vegetariskt alternativ
Lägg det skivade köttet på salladsbädden och ringla över dressingen, toppa med sesamfrön. Blanda sallad, rivna morötter, fint hackad salladslök, tomat, gurka, sockerärtor och solroskärnor
Salt & peppar. Hetta upp sesamolja i en panna. Över till denna biffsalladen. Som ni vet, delar jag ytterst sällan med mig av recept som innehåller kött här på bloggen
Biffsalladmed rostad paprika och dijondressing1 portca 100 g flankstek (eller annant nötkött)0,5 rostad paprika1 avocadospenatgurkatomatDressing. 1 msk balsamvinäger1 msk olivolja1 tsk fransk senapen nypa socker eller sötningsmedelsalt och pepparStek köttet i smör, salta och peppra
Strimla paprikan, skär morötterna i tunna strimlor på längden med en potatisskalare, halvera körsbärstomaterna och blanda allt tillsammans med avrunnen minimajs i en serveringsskål
Med entrecote stekt i tjocka skivor blir rätten mycket godare. Tidigare när jag har gjort vietnamesisk biffsallad har jag stekt köttet i strimlor och serverat salladen i små skålar
sallad500 g ryggbiff, i skivor (välmarmorerad) 250 g glasnudlar 1 gurka 1 morot 10 cm rättika 1 dl sockerärtor 70 g babyspenat 100 g jordnötter 3 salladslökar 1 kruka koriander 1 kruka mynta smör och neutral olja, att steka i
Inte supervitkigt med måtten men ca hälften av allt. Marinaden till grönsakerna består av sesamolja, soja (tamari eller liknande), fishsauce, chili, ingefära, lime, koriander
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.