Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela lökarna och lägg dom på en ugnssäker form. Salta och peppra och hyvla över smör och ha på timjan. Tillaga i mitten av ugnen 20-25 minuter. Viska grädden och blanda ner senap. Ställ in i kylen. Skala och skär potatisarna i tärningar. Stek potatisen i smör i en stekpanna. Lägg dem i formen med lökarna och håll varm i ugnen. Salta, peppra och stek köttet 3-4 minuter på hög värme i smör i en stekpanna. Lägg köttet i formen med potatis och lök, garnera med persilja. Servera med senapsgrädden och äggulorna.
Biff Rydberg är en svensk klassiker. Egentligen ska potatisen och köttet tärnas upp i lika stora bitar (enligt receptet) men jag gillar när man får tugga köttet så jag tärnade upp det i större bitar
Biff Rydberg är egentligen inget konstigare än grovt tärnad stekt oxfilé, råstekt potatis, stekt lök, äggula och oftast någon sorts senapsgrädde eller -kräm
Biff Rydberg är ju en slags lyxig pyttipanna gjord på oxfilé och det är ju bara hur gott som helst. Glöm för all del inte senapscremen - den ger verkligen en extra dimension till rätten
Biff Rydberg är ju en riktigt god rätt tycker jag. Nu har jag nästan gjort alla recepten i Per Morbergs bok, så har börjat kolla lite i andra böcker jag har
4 8 stora potatisar 600 g ryggbiff eller oxfilé 3 gula lökar 1/2 kruka persilja ca 5 msk smör ca 3 msk olja salt och vitpeppar Till servering äggulor och senap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.