Skär biffen i fingertjocka skivor tvärs över fibrerna. Finstrimla moroten med kniv. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden, lägg biffarna i dubbla plastpåsar, häll över all marinad och se till att den täcker allt kött
400 g ryggbiff ca 2 msk rapsolja. 400 g ryggbiff ca 2 msk rapsolja. marinad3 klyftor vitlök 2 citrongräs (endast den vita delen) 1 msk fisksås 1 tsk farinsocker
Värm en stekpanna med 1–2 msk neutral matolja. Lägg 2–3 skivor rostas på salladen och avsluta med en sista sked dressing över köttet och dekorera med thaibasilika
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Använd strimlad oxfilé, lövbit eller lövbiff. Perfekt fredagsmat, med andra ord. Man kan aldrig misslyckas med ingredienser som soltorkade tomater, vitlök och grädde
Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad. 400 g lövbiff. Bryn köttet i olja i en stekpanna, tillsätt lök, svamp, bryn ytterligare någon min
Stek biffarna på medelvärme. Än så länge försöker jag med mobilbilder, inte lika bra kvalitet. Här är recept till mycket goda och mättande vegetariska biffar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.