Ben som ben…
Det Godaste
Det Godaste
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2000 hade jag det tvivelaktiga nöjet att ta över efter Jesper Aspegren och Rickard Nilsson i SVTs ”Mitt i Maten”. Jag gjorde en säsong innan Göteborgs.TV tog över och satte in nån tjej som hette Tina… Nån som minns henne? ”Mitt i Maten” var antagligen något av det absolut sämsta jag någonsin gjort. Jag var helt oförberedd på programledarskapet och utstrålade total osäkerhet ibland gränsande till skräck. Formatet var fullständigt förlegat och bottnade i ”Sköna Söndag”-truddelutter. Jag förväntade mig att Malena Ivarsson när som helst skulle komma in och ge äktenskapsråd eller att Trädgårds-Bertil skulle komma med tips om trötta begonior samtidigt som han försökte begå självmord med en slö sekatör… Allt detta till 80-tals grafik och vedervärdig orgelmusik med autokomp. Och, jag var vedervärdigt usel. Men, trevliga gäster hade jag! Leif Mannerström, Christer Lingström, Anette Dieng, Ulrika Bengtsson, Stefan Karlsson med flera. Leif tog med sig en ”räk-torsk” med mindre huvud än vanlig torsk och en rygg som en kampsportare skulle avundas. Stefan gjorde en laxtartarrullad som jag fick skicka recept på runt hela Sverige. Anette lärde mig hur en riktig ”Ragú Bolognese” går till. Christer lagade kyckling och ”Punchmarinerad Kvibille grönmögelost med varma päronklyftor och pepparkakor”. Ulrika lagade just Lammlägg… Vilket lammlägg!! Jag har gjort det många gånger sedan dess och det är väl värt det. Det sköter sig själv. Go for it!
  • 4 lammlägg
  • 250 gram
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 dl skivad rotselleri
  • 10 svartpepparkorn köttbuljong så att det täcker
  • 200 gr jordärtskocka
  • ¼ Rotselleri
  • 1 st Gul beta
  • 1 st Morot
  • 1 st Palsternacka
  • 1 st Golden delicious äpple
  • 3 msk solrosfrön

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.