2000 hade
jag det tvivelaktiga nöjet att ta över efter Jesper Aspegren och Rickard Nilsson i SVTs ”Mitt i Maten”. Jag gjorde en säsong innan Göteborgs.TV tog över och satte in nån tjej som hette Tina… Nån som minns henne? ”Mitt i Maten” var antagligen något av det absolut sämsta jag någonsin gjort. Jag var helt oförberedd på programledarskapet och utstrålade total osäkerhet ibland gränsande till skräck. Formatet var fullständigt förlegat och bottnade i ”Sköna Söndag”-truddelutter. Jag förväntade mig att Malena Ivarsson när som helst skulle komma in och ge äktenskapsråd eller att Trädgårds-Bertil skulle komma med tips om trötta begonior samtidigt som han försökte begå självmord med en slö sekatör… Allt detta till 80-tals grafik och vedervärdig orgelmusik med autokomp. Och, jag var vedervärdigt usel. Men, trevliga gäster hade jag! Leif Mannerström, Christer Lingström, Anette Dieng, Ulrika Bengtsson, Stefan Karlsson med flera. Leif tog med sig en ”räk-torsk” med mindre huvud än vanlig torsk och en rygg som en kampsportare skulle avundas. Stefan gjorde en laxtartarrullad som jag fick skicka recept på runt hela Sverige. Anette lärde mig hur en riktig ”Ragú Bolognese” går till. Christer lagade kyckling och ”Punchmarinerad Kvibille grönmögelost med varma päronklyftor och pepparkakor”. Ulrika lagade just Lammlägg… Vilket lammlägg!! Jag har gjort det många gånger sedan dess och det är väl värt det. Det sköter sig själv. Go for it!
Stycka ur kotletter med ben och fettkappa kvar. Olja in paprikorna och grilla dem fint svartblåsiga, låt dem vila 10 minuter under folie, skala och strimla dem
Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
De här ostbollarna som innehåller flera olika sorters ost och som har blivit rullade i sesamfrön, chiliflakes och krasse är oemotståndligt goda, och perfekta att servera med tandpetare som mingelmat
De här är köttet som är väldigt lättlagat egentligen. Köttet som räcker hela veckan. För det som har lite problem att komma in i det strikta igen efter påsken rekommenderar jag verkligen att ni läser vad jag har skrivit tidigare om matbeteende, stress och att vara närvarande
Som en enda lång härlig söndag. Här bjuder jag därför på ett recept på linsbiffar som håller ihop. Lägg dem i en varm stekpanna och platta till dem lite lätt så att de blir mer som små biffar än för stora köttbullar
Det här receptet snubblade jag över i den otroligt fina bloggen Bara en kaka till, baguetter som jäser över natten (i rumstemperatur) bara att baka ut på morgonen och grädda
Än finns det chans till fina dagar, som gjorda för grillning. Ja, egentligen går det ju att grilla året runt bara man har viljan, lusten och orken, för det är ju lite mer meckigt trots allt att grilla en vinterdag, men har ni nu inte ställt undan den så kan jag rekommendera denna goa äppelchutney, som passar fin, fint till grillat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.