Den irakiska biryanin är känd världen över. Ibland kan man få den serverad med en tomatsås bredvid. Delar man kycklingbitarna förkortar man tillagningstiden jämfört med att man kokar en hel kyckling
Shorbet hamod shalgam- Irakisk soppa som passar till kubba, recept HÄR. Det är pilligt att göra det och det gäller att ha en bra känsla när man jobbar med degen för att få till den perfekt
Visste ni att chiafrön innehåller mer omega-3 än en laxbit, omega-3 är viktigt för den hormonella balansen i kroppen och kan verka antiinflammatoriskt. Chia innehåller också 21 gram protein per 100 gram, med hela 18 av de 20 olika aminosyrorna, en riktig bra källa till vegetabilisk protein. Dessutom är chia berikad med mineralerna magnesium, kalium och zink 2 skedar frön innehåller mer kalcium än flera glas mjölk
Tillsätt sojamjölken och mixa med en stavmixer (eller i en blender). 2 msk Chiafrön. toppa med 2 g solrosfrön (+ 12 kcal)Enkelt. 1Rör sedan ner chiafröna och låt stå i kylen minst en 1 timme (går också bra över natten). 1Ta ut puddingen och toppa med apelsin eller valfri frukt
Den här efterätten gjorde jag i helgen för att ta med när vi var bjudna på middag hos vänner. Vi var bjudna hela helgen hos olika vänner, fredag, lördag, söndag och man måste ju ta med något så här handlar det om att spotta ut tårtor och efterrätter (ärligt talat så blev det lite färdigköpta [
Den irakiska biryanin är snäll i smaken jämfört med många andra länders sätt att krydda biryani. Många kryddar biryani med noomi basrah och en så kallad baharat-krydda som påminner mycket om den indiska garam masala-kryddan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.