Ja vad skall man säga när man sitter och titta ut över takåsarna, när luften är krispig och himlen är kristallklar samtidigt som hela lägen luktar stekt fisk
Något jag aldrig har ätit är Brylépudding/crème caramelle. Jag vet inte varför. Det är liksom inte varit något jag fått för mig att göra själv och om jag är på restaurang och det finns en dessertmeny så brukar det alltid vara något annat som låter mer fantastiskt
Blondinen här lever upp till begreppet blondin just nu. Hej alla glada,. Har lyckats radera bilden, och halva textem tre gånger när jag skulle skriva det här inlägget på en ipad
Måtta upp de olika ingredienserna i mätglas och häll i en shaker. Fyll shakern med is. Skaka kraftigt i 10-15 sekunder och sila därefter upp i ett kylt cocktailglas
Begreppet "att grilla" är ett sådant där klockrent exempel på att en måltid innefattar flera olika aspekter som alla har sin del i att göra en måltid riktigt lyckad
DAGENS RECEPT 14-05-16. SNÄCKOR. Elvakaffe är ett begrepp som är fast rotat i folksjälen. Oavsett om man arbetar hemma, ute på åker och äng eller instängd på kontor eller verkstad - när klockan närmar sig elva blir kaffe eller te och en härlig vetebulle ett efterlängtat avbrott
Jag gillar begreppet ”flexitarian” som syftar till att man har som mål att äta mer vegetariskt men fortfarande kan man äta fisk, skaldjur, kyckling och kanske en köttbit någon gång
Som bekant äter jag en kost som är fri från gluten, mjölk och socker. Jag brukar benämna det som naturlig mat eller clean eating, men jag har också ätit allt mer Paleo på senaste
Idag har jag haft en riktigt härlig bakdag. Först på agendan. årets första fastlagsbullar (semlor). Eftersom min blogg har läsare både i Finland och Sverige måste jag ibland varva olika begrepp
Har aldrig tänkt på att det ju går att baka egna digestivekex och då så att de också är både gluten- och laktosfria, men det är faktiskt hur enkelt som helst med mixer
Gott nötkött grillat rare med kålrots & sötpotatisgratäng. Det är ju verkligen något speciellt med kött och i helgen har vi verkligen unnat oss bra kött
Om jag förstått begreppet rätt så handlar det om traditionell och god mat som lagas ofta och därmed ger en trygg känsla, gärna favoriter från när man växte upp
Mammas köttbullar är förvisso ett varumärke men jag undrar om inte det är Tore Wretman som är upphovet till begreppet, när han förde in sin mamma Helgas recept i restaurangköket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.