Ikväll blir det lax sous vide med perfekt kokt sparris och egen hollandaise. In, marinera laxen, röja i köket, städa ur kylen, plocka ihop sopor, starta sous viden, hugga sparris, rensa i uterummet, glömma att ta fram äggen, plocka ärtskotten, inventera vinförrådet och blogga
En lättlagad och god laxrätt, som kan förberedas i god tid. Börja med att smörja en ugnsfast form. Lägg den frysta sparrisen i botten och lägg laxfiléerna över
Grillen går för fullt och igår kväll grillade jag en stor laxbit på grillen med indirekt grillning. Inga svårigheter med den förstås, ett tips är dock att hälla över en dressing bestående av olivolja och pressad citron när couscousen fortfarande är varm, då suger den åt sig och blir supergod, sedan är det bara till att tillsätta grönsaker efter vad man har hemma
RECEPT & FOTO Jill Wallentin. Smaka av med salt. Laxen4 st laxfileér MSC-märkta2 msk smör1 msk citron pressad salt nymalen svartpepparSparrisen600 g sparris2 msk smör saltSkagensås1 st ägg2 dl rapsolja1 msk citron pressad0,25 tsk ättika 24%1 dl crème fraiche2 msk dill finhackad1 st sharlottenlök finhackad2 dl räkor MSC-märkta salt smaka av. Laxen4 st laxfileér MSC-märkta2 msk smör1 msk citron pressad salt nymalen svartpepparSparrisen600 g sparris2 msk smör saltSkagensås1 st ägg2 dl rapsolja1 msk citron pressad0,25 tsk ättika 24%1 dl crème fraiche2 msk dill finhackad1 st sharlottenlök finhackad2 dl räkor MSC-märkta salt smaka av. Krydda laxen och tillaga den i ugnen i 175 grader i cirka 15-20 minuter beroende på tjocklek. 4 st laxfileér. 4 st laxfileér
Marinera lax en med örtsalt, persillade, sweet chili och svartpeppar. Grillad lax är ju så gott. Och när man serverar den med en gräddig sås, grillad citron och salt baconlindad sparris, ja, då är måltiden fulländad
Smaka av med salt & peppar. salt & peppar. Servera couscoussalladenmedlax och citronsås. Blanda couscousen med kidneybönor, tomat, fetaost, spenat, lök och olja
Eftersom kvällen gäst fördrog lax föll valet på det och kompletterades så med såsen och sparris. Med lite ytterligare vin samt grädde skulle man lätt kunna vispa ihop en riktigt god sås till en bit fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.