Barolo och Aberdeen Angus – att välja rätt mat till drycken
Karlstein
Karlstein
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Barolo och Aberdeen Angus – recept 4 personer 800 g biff av Aberdeen Angus (hel bit)
  • peppar och salt
  • 3-4 dl torkad svart trumpetsvamp
  • 4 svartrötter 2 morötter 3 broccolisparris
  • 4 schalottenlökar (ska sjudas i såsen, se nedan)
  • Tryffel- och timjanssås – recept
  • 2 schalottenlökar (grovt hackade)
  • (+ 4 hela skalade schalottenlökar som sparas till serveringen)
  • 1/2 morot 1/2 kruka färsk timjan
  • 3,5 dl rött vin (inte nödvändigtvis Barolo)
  • 2 dl vatten
  • 3 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1-1,5 tsk svart tryffelolja
  • 0,5-1 msk vetemjöl (siktat över toppen av såsen)
  • 25 g smör (till monteringen)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.