Köttfärsen - som jag fryser in i platta paket - tinade snabbt i lite ljummet vatten, och förvandlades sedan raskt till en mustig köttfärssås medan pastan kokade, och eftersom jag hade ett paket oöppnad scamorza i kylen (som jag egentligen hade tänkt använda till annat) gjorde jag det här tillbehöret som passade perfekt till
Smält smör i en stekpanna och stek kycklingfärsen. Rör i koriander på slutet och servera direkt. 1 burk kokosgrädde (eller kokosmjölk). 1 paprika, i bitar (en halv röd och en halv grön tog jag). Efter några minuter tillsätt den röda löken, kryddor och currypasta, fräs runt i ca 5-8 minuter. Häll i kokosgräddenoch låt puttra i 5 minuter. Tillsätt övriga grönsaker och puttra vidare i 5 minuter till
Sådär krispigt knaprigt, lite likt friterat ochmed god sälta och smak av bacon. Något direkt recept behövs inte, ta den mängd av potatis och bacon du tycker blir bra, krydda med förslagsvis en grillkrydda med lite chiliflakes i, ett par pressade vitlöksklyftor och vänd runt i en ugnsform
Det jag gillar med det här receptet är att man inte försöker ersätta mjöl och socker. med något annat, så man behöver inte köpa speciella ingredienser som blir stående hemma sen
De blir mer mättande och känns fräschare med lite banan i och en riktigt god blåbärskeso till. Du kan göra dem som små plättar med ett par-tre bananskivor till varje eller i en liten stekpanna som jag gjorde, då petade jag ner fem-sex skivor
Jag gjorde en helt vanlig, enkel bröddeg gjord på vetemjöl, jäst och vatten som jag sedan smaksatte med basilikaolja, vitlökspulver och lite finhackad färsk rosmarin
Nu har värmen kommit även till oss i norr - ochmed den har lusten att grilla ökat. Jag skivade en fläskfilé och lät den ligga i en vitlöksmarinad under några timmar
så då förstår ni hur bra och god den är Så häromdagen slängde jag ihop en sådan sallad ochmed lite kycklingfilé till och en basilikasås, fick man till en riktigt härlig middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.