Idag vill jag fresta med mejerifria bananmuffins som blir härligt saftiga. Banan är perfekt att baka med just på grund utav saftigheten (gäller fröstås inte bar muffins, utan mjuka kakor, bröd etc)
Har du överblivna bananer där hemma, som dessutom har börjat bli bruna och ingen är intresserad av att äta dem längre, då ska du passa på att göra bananmuffins
När Sveriges Mästerkock gick på tv satt jag och Ella fastklistrade framför tv-apparaten, i alla fall fram till veckan då falkenbergstjejen Lovisa Berg åkte ut
Det är inte så lätt att stå emot när fikabordet dukas med sju sorters småkakor eller en maffig chokladkaka, och ibland kan det vara svårt att få acceptans när man säger nej till fika
Bruna bananer är utmärkta att använda till muffins. Har man också lite mandelmassa och mörk choklad över så finns det inga gränser för saftigheten och glädjen trion ger
På bloggen Söta saker  presenteras varje månad ett tema att baka något sött efter. Temat i augusti är utflykt och jag tänkte att mitt bidrag till det skulle få vara bananmuffins
Övermogna bananer är inte någon favorit hos mig. Då är det dags för banankaka eller bananmuffins. Enklast är att slänga in hela bananen i frysen och ta fram den till en smothie till frukost
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Mosa bananen och rör ner den i äggsmeten tillsammans med mjölk och avsvalnat matfett
Supergoda bananmuffins med daim och kolagrädde. På bilden är de bakade i miniformar (kräver då kortare gräddningstid, långt ner i ugnen i 220° i ca 10 min)
Till jul när det bakas mycket pepparkakor, lussebullar, det kokas julgodis och spritsas pepparkakshus så kan det vara gott med lite fikabröd som inte är just ”juliga”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.