Riv mandelmassan och blanda ner den i äggsmeten tillsammans med mjölet. Servera med lättvispad grädde. 2-3 bananer5 ägg3 dl strösocker150 g mandelmassa3½-4 dl vetemjöl¾ dl pärlsocker75 g smör1
Ikväll har vi bakat banankaka. Hej min vän. Hur mår du. Har du nån rolig plan för helgen. Här i Sollefteå är det marknadsmässa å tanken är att vi ska besöka den på lördagen
Vispa margarin och farinsocker poröst med elvisp, tillsätt äggen ett i taget. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i smeten med en finmaskig sil, blanda smeten väl
Jag river alltid mandelmassan och blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
fick göra något med dom innan alla bananflugorna skulle komma och börja yra runt dom. ) Så jag tog en glasyr som Tårtspecialisten använder till sin jättesmarriga banankaka
Oftast när man tänker på banankaka så är det ju något som liknar en mjuk pepparkaka, men min idé när jag först gjorde den här var att det saftiga från bananen skulle uppväga att det blir lite torrare av att använda saffran, och det visade sig bli en riktigt bra kombo
Till måndagens styrelsemöte med Astma- och Allergiföreningen hade jag med mig en nybakad banankaka, som var glutenfri, mjölkfri, äggfri och fri från en massa annat också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.