Banankaka är ett klassiskt sätt att ta till vara övermogna bananer. Börja med att smöra och bröa en avlång bakform (en vanlig rund sockerkaksform funkar givetvis också)
Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med smöret i en kastrull eller i en skål i mikron. Rabarber är något som jag verkligen förknippar med sommaren och häromdagen blev jag sugen på att göra en paj med lite andra smaker än en traditionell smulpaj
Blanda ihop med resterande ingredienser och tillsätt eventuellt lite vätska, såsom en skvätt vatten. Mosa dadlarna (exempelvis mjuka ekologiska) med en gaffel
Men för att tacka våra fina grannar för att vi har fått våldgästa de och ockuperat deras soffa så tänkte jag att en banankaka är perfekt att ge bort som 'Tack'
Bakade en för mig ny sorts och lite annorlunda banankaka häromdagen. Dekorera med smält choklad eller glasyr (florsocker utrört med lite vatten) Låt svalna något innan du skär längderna i lagom stora bitar
Här hittar Du då min varma Chokladmed Kardemumma och Vispgrädde, från bloggens barndom. Mycket gott blir det dessutom, särskilt med egenhändigt odlad chokladmynta i
Vänd ner smörblandningen, bananmoset och äggblandningen, lite i taget. 11 dl kokossocker eller strösocker. 1100 g mörk choklad, hackad. 1Klä en avlång brödform med bakplåtspapper. 1Vispa ihop socker, vaniljsocker och ägg. 1Blanda alla torra ingredienser – utom chokladoch valnötter – i en bunke. 1Vänd ner chokladenoch valnötterna
Ställ över en kastrull med sjudande vatten tills chokladen har smält. Lägg resten av smöret eller margarinet i en skål tillsammans med sockret och rör detta smidigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.