Sedan kan man om man vill stjälpa upp den på ett fat och lägga formen över och låta svalna. Tips. Annars låter man den stå iformen som den är (lägg över en bakhandduk) och svalna och sedan kan man lyfta över den till ett serveringsfat med hjälp av två stekspadar
Lite matfett och ströbröd tillformen. Ni som läst minatidigareinlägg vet vid det här laget att jag inte tycker om sockerkakor, men det finns dock vissa undantag
När det var dags för fredagsfika på jobbet bjöd jag på banankaka. en vanligversion med mjöl smör, socker och choklad och så en nyttigvariant som jag trodde skulle ratas
Banankaka. För många år sedan fick jag ett tips från en läsare (tack Ylva. Jag vet inte varför jag väntat tills nu med att testa, men den som väntar på något gott väntar väl aldrig för länge, antar jag
Oftast när man tänker på banankaka så är det ju något som liknar en mjuk pepparkaka, men minidé när jag först gjorde den här var att det saftiga från bananen skulle uppväga att det blirlite torrare av att använda saffran, och det visadesigbli en riktigt bra kombo
Lägg bollarna i ett fint mönster i en smord springform. Det här brödreceptet jag ska bjuda på nu är både ett vackert bröd och så är det väldigt gott också
Smörj och bröa en springform. Den är verkligen god denna banankaka med kokostosca. Banankaka. Söt men sådär smarrig att man måste ta en liten, litenbittill
Efter jul och nyår kan det kännas härligt att lägga undan sockret och sötsakerna ett tag. Men när sötsugen ändå kommer rekommenderar jag er att ni gör dessa kakor
Häll smeten i en smord form. Till måndagens styrelsemöte med Astma- och Allergiföreningen hade jag med mig en nybakad banankaka, som var glutenfri, mjölkfri, äggfri och fri från en massa annat också
Ni vet när man ska vara nyttig och så blir man sugen på något till kaffet tex och tänker men det här är rätt nyttigt fast man egentligen vet att det är helt fel att äta om man ska tänka på vikten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.