Bred marängen jämnt över sockerkakssmeten och strö mandelsplittret över. Dela smöret i små tärningar så det blir mjukt och vispa det luftigt med sockret
Nu när jag har så mycket att göra med plugg och jobb så blir verkligen helgerna heliga för mig. I vanliga fall brukar det bli pannkaksfrukost men idag testade jag göra om bananasplit till ett nyttigt frukostalternativ
Mosa bananen med en gaffel i en skål, blanda sedan i övriga ingredienser. Hetta sedan upp en panna med lite olivolja, ta 2 msk till varje pankaka och stek dom gyllenbruna
Det är absolut inget fel att mumsa på kakorna direkt från den varma plåten (självklart gjorde jag det – man kan följa smulspåren efter mig i köket) men efter att kakorna stått ett dygn så har smakerna verkligen gift sig med varandra
Hade nog förväntat mig att den här efterätten skulle vara något sötsliskig för min smak, men jag tyckte att den kändes riktigt fräsch med de färska jordgubbarna
Förra helgen bjöd jag in tjejkompisarna för en storslagen brunch, och en av favoriterna var denna banansmulpaj som var serverad i glas med "yoghurt-vaniljkräm", carob-sås och hasselnötter
En smulpaj med bär/banan fyllning, det blev en himla bra balans med sött från bananen och syrligt från bären, serverade med lite nyttig proteinglass från Lohilo - drömmig kombo
Det är riktigt skönt med lite ledighet. Självklart blev jag sötsugen och svängde ihop en god BananaSplit på egen chokladsås och maränger till familjefikat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.