Ballerinakakor är en av mina favoritköpekakor och när jag gjorde min senaste bokserie var det ett måste att ha med en hemmagjord version av ballerinor i boken om Småkakor
Kakorna är riktigt goda, men påminner dock mer om schackrutor, med nougat emellan än ballerinakakor. Vill man ha de lite sötare kan man antingen göra med bara mjölkchoklad eller med hälften mörk hälften mjölk
Koka upp dem ganska lätt (om du gillar lite hela gubbar) och mosa eventuellt lätt medträgaffel, du avgör själv hur mosat resp helt du vill ha det, vi gillar lite hela
Tyckte det lät så himla gott med hembakade Ballerinakakor när jag såg det här receptet, för det är ju väldigt gott med Ballerinakex och ännu bättre om man kan göra dem själv
Red av med potatismjöl. Servera krämen ljummen eller kall med gräddmjölken. Lägg 1 kg av jordgubbarna i en kastrull med jordgubbssaft, vatten och vaniljfröna från den halva vaniljstången
Ät krämen med gräddmjölk eller något mjölkfritt alternativ om du inte tål mjölkprodukter. Men, men, av det som blev kvar gjorde jag i stället en riktigt härlig och lyxig jordgubbskräm, så slutet gott, allting gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.