När Marie fyllde jämnt önskade hon sig en kladdkaka som alla gäster på kalaset skulle kunna äta. När Marie fyllde jämnt önskade hon sig en kladdkaka som alla gäster på kalaset skulle kunna äta
När Marie fyllde jämnt önskade hon sig en kladdkaka som alla gäster på kalaset skulle kunna äta. När Marie fyllde jämnt önskade hon sig en kladdkaka som alla gäster på kalaset skulle kunna äta
Kladdkakans ursprung är omtvistat. Imorgon på kladdkakans dag firar jag med en av favoriterna – en kaka toppad med en kryddstark mjölkchokladsganache och pepparkakor doppade i vit choklad
Och så till dagens recept, nämligen kladdkaka. Äggfri kladdkaka. Jag gräddade min i en 20 cm springform i 150 grader och upplevde att den här äggfria varianten behövde något längre gräddningstid än vad den vanliga kladdkakan behöver
Här är mitt favorit recept på lyx just nu. Utan socker, gluten, mjölk och E- ämnen. Med ekologiska produkter och bakpulver som är ett val jag har gjort, att vi kan äta ibland
Citron kladdkaka är så gott, nästan för gott. Man tänker citron-sur nej det är det inte. Man känner av syrliga smaken lite men ihop med grädde så är den fantastisk gott
Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.