Gjorde lammfärsbiffar med ugnsrostade sötpotatisar, grillade små kycklingben från Bjärekyckling och så kokade jag vitsparris som jag serverade med en hollandaisesås
Rökt gräddfil gör du med en rökpistol alt. Rätten fick jag inspiration till efter en middag på restaurang Relae i Köpenhamn där vi serverades sparris på ett lite liknande vis
Sparris. Skala sparrisen noggrant och skär bort den nedersta centimetern. Kyl ner sparrisen. sparris. Ugnsbaka sedan köttet (tillsammans med tomaterna) i cirka 25 minuter, tills kärntemperaturen är 52°. Lägg ner sparrisen och koka sakta i cirka 3–5 minuter, tills den är mjuk men med ett lätt tuggmotstånd. Skär sparrisen i 3 cm stora bitar och fördela dem på 4 tallrikar
Blanda samman rabarbermed socker. Vem älskar inte rabarber. Medvitchoklad så är dessa urgoda. Jag älskar det och det går att variera med många olika recept
I sommar haf flödet på instagram varit fyllda av denna vita kladdkaka medrabarber. Så när vi kom hem från resan och jag gick en liten runda i trägården plockade jag några av de få små rabarberstjälkar vi hade
Lyft upp sparrisen och lägg den på ett fat med en bit hushållspapper. Vispa äggulorna, citronsaft, vatten och salt i en kastrull på medelvärme eller i ett varmt vattenbad
Grillade paket av rosévinsbrässerad torskrygg med grön sparris. Bryt av den grova biten på sparrisen och skala den sedan med en potatisskalare, lägg sedan hälften av sparrisen på varsin torskrygg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.