Recepten i denna efterrätt är i väldigt liten kvantitet då min familj inte är så stor och jag inte vill ha några rester som jag kan gå och småäta på efter
Perfekt att dekorera efterrättsmousse eller glass med. Jag ville ha den krispig men vill man ha den lite småseg så tar man ut plåten lite tidigare från ugnen
Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Igår kväll bakade jag och mamma små söta hallonpajer med vit choklad. Jag använde samma recept på pajdeg som jag alltid brukar göra när jag gör frukt- och bärpajer, men då brukar jag ha pajdegen uppepå bären
Om inte pappa gjorde det vi kallade "kul-gröt", eller sagogryn, dvs potatisstärkelse i form av kulor som man kokade i mjölk och serverade med en stor klick smör i mitten
Vänd ner i fil- och sirapsblandningen och rör om. Receptet jag bakade till kören tror jag kommer från Leila (ni vet hon som bakar) från början, men denna variant blev mindre vuxen
Men nu gör jag en ny variant, den görs i långpanna och man slipper därmed hålla på med doppandet i choklad och kladdet runt det (även om det är roligt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.