Baka, baka, mjuk pepparkaka
Skrivis liv och matfunderingar -
Skrivis liv och matfunderingar -
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 13 Det droppar och drippar i köket. Årets sista vinsats silas just nu och om någon vecka ska det buteljeras inför källarförvaringen. Den här gången är det vin gjort av druvor och rabarber som bearbetas. Vintillverkningen är en av årets roliga sysselsättningar som jag hoppas ska kunna göras nästa år igen. Måtte det bli en bra skörd då också.
  • Bönkräm
  • lagom till 4 personer
  • 1 förp kokta svarta bönor
  • 1 gul lök eller 4 salladslökar 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • lite salt och svartpeppar
  • 2 msk hackad gräslök
  • Bönorna sköljs av och mixas med alla ingredienserna utom gräslöken.
  • Rör ner gräslöken i den färdiga krämen.
  • Så var det desserten till kaffet.
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 100 g naturell färskost
  • 2 msk florsocker
  • saften av 1 citron Alla ingredienserna till frostingen blandas ihop i en skål. Låt den stå i kylen tills serveringen.
  • Bönkräm
  • lagom till 4 personer
  • 1 förp kokta svarta bönor
  • 1 gul lök eller 4 salladslökar 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • lite salt och svartpeppar
  • 2 msk hackad gräslök
  • Bönorna sköljs av och mixas med alla ingredienserna utom gräslöken.
  • Rör ner gräslöken i den färdiga krämen.
  • Så var det desserten till kaffet.
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 100 g naturell färskost
  • 2 msk florsocker
  • saften av 1 citron Alla ingredienserna till frostingen blandas ihop i en skål. Låt den stå i kylen tills serveringen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.