E-post (måste anges) (Adressen lämnas aldrig ut). et så såg jag på Instagram att tidningenHembakats bloggare Fredriks fika precis hade gjort femflätor så ja, det var ju bara att sätta igång
In i ugnen i 225 grader i 20-25 minuter. -Mama Skogly ♥ 3 bakpotatisar 50 g smör, rumstempererat. Ett gott tillbehör till grillade burgare eller vänta nu
När vi ändå skulle äta bakad potatis till middag så passade jag på att göra en röra till. Bakad potatis med kycklingcurryröra2 kycklingfiléer3 dl gräddfil3 msk majonnäs3 tsk curry1/2 tsk salt1 dl purjolök1/2 röd paprika1/2 burk majsSmörGrillkryddaIsbergssalladRostad lökSkölj potatisen och stick hål i den med en provsticka. Lägg potatisen på en plåt och baka av i 225 grader, ca 60 minuter. Putsa filéerna, dela i 2-3 bitar och lägg dom i en ugnsform. Rör ihop olja, soja och (mycket) Knorr kycklingkrydda, pensla kycklingbitarna och stek i 225 grader ca 15-20 minuter (ta ut, vänd och pensla en gång efter 10 minuter)
Om inte pappa gjorde det vi kallade "kul-gröt", eller sagogryn, dvs potatisstärkelse i form av kulor som man kokade i mjölk och serverade med en stor klick smör i mitten
Hemlagat knäckebröd är ju så himla gott. Tyvärr är det inte lika kul att kavla. och hemlagat knäcke måste kavlas och kavlas och kavlas och kavlas lite till
Vänd ner i fil- och sirapsblandningen och rör om. Receptet jag bakade till kören tror jag kommer från Leila (ni vet hon som bakar) från början, men denna variant blev mindre vuxen
-) Krydda röran med chilikrydda, chilisås eller lite sambal oelek. Bakad potatis med olika röror och fyllningar är jättegott och väldigt bra mat tycker jag, speciellt när man vill ha lite disk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.