När man bakar en glutenfri rabarberkaka med kanel och har hela helgen framför. Kakan bakade jag i en mindre fyrkantig braspanna och skar i rutor, men det går lika bra med en rund springform
När man bakar mjölk- ochglutenfritt bananbröd och unnar sig vara lycklig. Passade också på att baka moster Birgittas goda havresnittar som jag skrivit ner receptet på här tidigare
Blanda ner socker, bakpulver, havregryn och potatismjöl och blanda till en jämn smet. Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag
Jag har bakat det tidigare och är även sugen på att testa Leila Lindholms recept på fröknäcke. Tror jag faktiskt föredrar hennes recept framför det jag bakat själv tidigare, kan det vara majsmjölet som gör skillnaden
Pajbak t ex. Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Den kan dock göras både laktosfri och mjölkfri med mjölkfritt margarin, någon alternativ gräddsort och mjölkfri vit choklad
Igenmulen himmel, snöglopp och isiga vindar. Pajskalet är förstås som alltid hos mig glutenfritt, men du kan självklart använda din vanliga pajdeg om du inte har glutenbekymmer
Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken). Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.