Middagen bestod av grillad fläskfilé som var fylld med marinerade vitlöksklyftor och sedan baconlindad, grillad gul lök, rostad färskpotatis, coleslaw och en grym sås
Fläskfilé stod på menyn ikväll. Och det bästa av allt - lättlagad och god rätt som sköter sig själv i ugnen medan man gör såsen och dricker ett glas rött (och kollar på Let´s Dance-premiären)
Sitter och kikar på Ögonvittnet på svt play. När Danne slutar jobba åker vi till Valliden på julgröt. Ska filura ihop lite tips på nyårsmat, så det dyker upp i kommande inlägg
Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilé med gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn
Imorgon bjuds det på rester från dagens middag som bestod av baconlindadfläskfilé och blomkålsmos. Inte så att jag är rädd för att jobba men det är ju så skönt att slippa vakna till väckarklocka och skynda sig iväg På morgonen
Desserten gjorde jag redan på onsdagskvällen, så den var klar. Recept på den kommer i nästa inlägg. Förrätten skulle vara superenkel var tanken, men eftersom Växjö inte dignade av fetaost i bit så fick jag lägga mycket tid på att leta, vilket gjorde att på den tiden skulle jag kunnat göra en ganska avancerad förrätt
När potatisen blivit mjuk i ugnen tar man ut den och lägger påfläskfilén. Häll på grädden. Ta ur filén ur stekpanna och häll på crème fraîche och färskosten
Stek potatiskakorna på medelvärme, ca 6 minuter, tills de får fin färg på undersidan. Skär köttet i ca 4 cm tjocka bitar och lägg upp på tallrikar. 800 g fläskfilé
Bryn fläskfilénpå båda sidor. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och efterstek i ugn i ca 20 min i 175 grader tills bitarna är precis genomstekta. 600 g fläskfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.