Det började med att jag satt och bläddrade i Systembolagets tidning "Bolaget". ½ huvud savoykål. Lyft över kålen på en djup tallrik och täck med plastfilm
Servera fasoladan med bröd samt ev. Tillsätt tomater, bönorna, persilja och ca 2 liter vatten så att det täcker bönorna med ca 5 cm. Koka fasoladan med lock i 1,5 timmar eller tills de torkade bönorna är mjuka. Kokar du med burkbönor kokar du först soppan i 20 minuter
Nyttigt med, enligt de som förespråkar LCHF. Stuvad savoykål, eller vitkål, är väldigt gott och ett lättlagat tillbehör som passar till både fågel, fisk och kött
Koka upp och smaka av med ev. Den gräddkokta Savoykålen är klar att servera. 0,5 huvud Savoykål, ca 500-600 gram. 10,5 tsk sockerDela Savoykålshuvudet i två delar. Låt Savoykålen puttre på låg värme i 10 minuter under lock
t strimlad savoykål. Savoykålmed ärtorca 400g grovt strimlad savoykål200g frysta gröna ärtornågra klickar smörlite vitvinsvinägersalt, pepparBryn kålen i smöret, salta och peppra rikligt, slå på vinägern lägg i ärtorna och sätt på ett lock och låt ånga några minuter, smaka av vänd i en klick extra smör, servera
Den här bönsoppanmed sriracha blev mycket godare än vad jag trodde den skulle bli. Hur det än är med den saken så var det ju bra att det färdiga resultatet överträffade mina förväntningar
Jo det är mitt namns födelsedag, grattis till alla med namnet Victoria. Vi brukar inte fira namnsdagar så jättemycket men idag när jag kom hem från jobbet hade min finaste ordnat med smörgåstårta och en tidningsprenumeration, bästa
Lisa Förare Winbladhs fantastiska bönsoppa bjuder på värme med chilistyrka, härlig mustighet, superfin konsistens på de svarta bönorna och dramatisk färg
Smaksätt med vinäger, och persilja (dragon). Du kan servera soppan med klimp. Skölj bönorna ordentligt och låt dem ligga och dra ett dygn innan tillagning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.